Lasă un comentariu

Cum sa aducem Eurovision-ul in Romania

De obicei, concursurile muzicale necesita talent, prezenta scenica, show si un pic de noroc. In ceea ce privesc concursurile internationale de muzica, formatul este acelasi, insa lucrurile stau putin diferit din mai multe puncte de vedere. In primul rand publicul care este unul mixt, aici ma refer la mult controversatul Eurovision. Acesta este foarte pretentios, implicand toate tarile din Europa, atatea popoare si tot atatea obiceiuri, mentalitati, simpatii si antipatii. Al doilea parametru, unul mult comentat in spatiul virtual il reprezinta relatiile diplomatice, faima ca tara europeana si politicile duse de state. Ultimul si cel mai important il cataloghez a fi talentul. De asemenea, nu trebuie neglijate aspectele ca: experienta muzicala, expertiza in domeniu, abilitatea de a canta live, asocierea piesei cu formatul si asteptarile concursului Eurovision, show-ul, atmosfera, contactul cu publicul din sala, comunicarea cu trupa care te insoteste pe scena (asta in cazul in care nu iei decizia, putin neinspirata din punctul meu de vedere sa canti singur/a.)

Am avut reprezentanti buni si mai putini buni la Eurovision. Sunt incontestabile prestatiile celor de mai jos.

Luminita Anghel & Sistem, Let me try, Eurovision Kiev, 2005

Mihai Traistariu, Tornero, Eurovision Atena, 2006

Paula Seling & Ovi, Playing with fire, Eurovision Oslo, 2010

Nu detin competentele necesare de a ma da cu parerea intr-un fel sau altul despre calitatile muzicale ale cantaretilor din Romania, asadar nu voi comenta acest aspect. Insa, pot relata conditiile necesare pentru o reusita.

Daca ar fi sa propun viitorii reprezentanti pentru Eurovision, as face-o si as avea 2 propuneri insotite de argumente.

1. Inna pentru ca este foarte cunoscuta. Are un staff bun (PR, impresar) care a reusit sa contureze si sa promoveze de minune pe toate canalele, mai intai cele internationale si apoi cele din Romania un produs muzical. Pe Facebook are peste 5 milioane de Like-uri, cu o mica precizare: statistic vorbind, conturile de Facebook existente in Romania sunt mult mai putine ca acea cifra. Asta inseamna ca este cunoscuta in afara, are fani care o urmaresc si o iubesc. La orice status postat sau poza incarcata, Inna primeste mii de comentarii si aprecieri. Asadar, Inna ar fi una dintre propunerile mele pentru Eurovision, pentru ca o ajuta imaginea internationala si reputatia construita atent si in detaliu.

2. Andra & Valentin Dinu. Andra nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind iubita de multi Romani, insa Valentin nu este foarte cunoscut, deocamdata. Este unul dintre finalistii de la Romanii au talent. Potentialul sau a fost valorificat, drept urmare, in prezent, acesta colaboreaza cu Andra, Pepe si Holograf. Valentin s-a inscris la show, cu gandul de a castiga marele premiu, in speranta de a putea achizitiona un imobil. Si-a lasata vechea profesie de spalator auto, din Ploiesti, pentru a imbratisa o noua viata, alaturi de adevarti artisti care stiu sa-l aprecieze.

Va distribui cu multa caldura, prestatia lui Valentin Dinu, intr-un duet cu Andra, la Happy Hour, interpretand binecunoscuta melodia „I believe I can fly”.

Tu pe cine ai propune pentru a reprezenta Romania la Eurovision?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: